Veřené brambory
Potřebné ingredience
Suroviny:
1 kg brambor
sůl a petrželka
Postup přípravy
Příprava:
brambory očistíme a vložíme do studeného hrnce
přilijeme 1 dcl vody, osolíme méně, než jsme zvyklé a přiklopíme pokličkou
přivedeme rychle k varu (trvá asi 4 min)
po uvedení do varu ztlumíme zdroj na minimum a vaříme asi 10 min
poté sporák vypneme a brambory necháme dojít cca 10 min (výborně se tak využije zbytkové teplo)
zbytek vody scedíme a můžeme podávat posypané petrželkou
Použité nádobí: Tupperware Kastrol 2,8l z Profi kolekce
brambory očistíme a vložíme do studeného hrnce
přilijeme 1 dcl vody, osolíme méně, než jsme zvyklé a přiklopíme pokličkou
přivedeme rychle k varu (trvá asi 4 min)
po uvedení do varu ztlumíme zdroj na minimum a vaříme asi 10 min
poté sporák vypneme a brambory necháme dojít cca 10 min (výborně se tak využije zbytkové teplo)
zbytek vody scedíme a můžeme podávat posypané petrželkou
Použité nádobí: Tupperware Kastrol 2,8l z Profi kolekce
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé